Ana içeriğe atla

Reklam

Website Top List

3ds max nedir ne işe yarar? (BiProgram)

3ds max
 3D Studio Max Nedir?

3Ds Max, Autodesk firması tarafından geliştirilen (ve hala geliştirilmekte olan)  dünyanın en popüler ve en çok kullanılan 3D modelleme ve animasyon programıdır. Tam adı “3D Studio Max” olarak literatürde geçmektedir.
Hayal Gücünüzün sınırlarını zorlayan tasarımları hayata geçirmeniz için sonsuz  imkanlar sağlayan,  geleceğin tasarımcılarının programı 3ds Max’tir. Gelişmiş eklenti desteği, güçlü modelleme kabiliyeti ve nispeten kolay kullanımı ile 3 boyutlu modelleme yazılımları arasında en yaygın kullanıma sahip uygulamalardan birisi olup, bir çok hazır modeli, dersleri, eklentileri bulunan ve internet üzerinde bir çok dökümana sahip bir programlardan birisidir. 3ds max ile sınır tanımaz hayalgücünüzü sanal ortama taşıyabilir ve biraz sabırla gelecekte iyibir iş ve kazanç sahibi olabilirsiniz.

Tarihçesi

Autodesk 3Ds Max’in ilk prototipi Kasım 1988 tarihinde test edilmiştir. İlk prototip 4 kişi tarafından yazılmıştır. Bu 4 kişilik ekibin başında 3D Max’in fikir babası Tom Hudson vardır.  Bundan iki yıl sonra 3D Max 1 Ekim 1990 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Dos ortamında çalışan ilk sürüm, Yost Group tarafından geliştirilmiş ve dağıtımcılığını Autodesk firması yapmıştır. 3D Studio 4. Sürümünden sonra Windows NT platformu için yeniden yazılarak 3D Studio Max adını almıştır. Bir süre Kinetix firması tarafından dağıtımı yapılmıştır. Kinetix, Autodesk’in alt kuruluşu olan Medya ve eğlence (multimedia) taraflı faaliyet gösteren firmasıydı.
3D Studio Max’in 1988 yılında ki beta sürümü


Sırasıyla yıllara göre sürümleri
Sürüm
Ortam
Kod Adı
Çıkış Tarihi
3D Studio DOSMS-DOSThud1990
3D Studio DOS 2MS-DOS1992
3D Studio DOS 3Windows/MS-DOS1993
3D Studio DOS 4Windows/MS-DOS1994
3D Studio MAX 1.0WindowsJaguar1996 Nisan
3D Studio MAX R2WindowsAthena1997 Eylül
3D Studio MAX R3WindowsShiva1999 Haziran
Discreet 3dsmax 4WindowsMagma2000 Temmuz
Discreet 3dsmax 5WindowsLuna2002 Temmuz
Discreet 3dsmax 6Windows2003 Temmuz
Discreet 3dsmax 7WindowsCatalyst2004 Ağustos
Autodesk 3ds Max 8WindowsVesper2005 Eylül
Autodesk 3ds Max 9WindowsMakalu2006 Ekim
Autodesk 3ds Max 2008WindowsGouda2007 Ekim
Autodesk 3ds Max 2009WindowsJohnson2008 Nisan
Autodesk 3ds Max 2010WindowsRenoir2009 Mart
Autodesk 3ds Max 2011WindowsZelda2010 Mart
Autodesk 3ds Max 2012Windows2011 Mart

3ds Max Nerelerde / Hangi Alanlarda Kullanılır?

3D Studio hayatımızda çok geniş bir yer tutuyor, biz farketmesekte. TV reklamlarında  , mimarlar, iç mimarlar, mimarlık öğrencileri, endüstriyel ürün tasarımcıları,mimari yapıların düzenlenmesinde , bilimsel örneklerin incelenmesinde , sinema ve özel efektlerde ,uzay simülasyonlarında ,çizgi film animasyonları, tıbbi ve ticari alanda , endüstriyel tasarımda jenerik hazırlanmasında ve daha bir çok alanda 3D Studio kullanılmaktadır. Bilgisayar teknolojisinin hızla ilerlemesine paralel olarak 3D Studio baş döndürücü  bir şekilde gelişmekte ve hayatımızda vazgeçilmez bir animatör program olarak yerini almaktadır ve alacaktır.

3D Max’in Özellikleri

3D Studio Max, Modelleme araçları (modelling tools), parçacık sistemi (Particle), Animasyon aracı, karakter animasyon ve hareket yakalama aracı, render  gibi özellikleri kendi bünyesinde barındırır.

Render Nedir? 

3DS Max programında tel çerçeve görünümündeki tasarımın ışıklar, kaplamalar, yansımalar ve diğer hesapları yapılarak son görünümün elde edilmesine Render denir.

3ds Max için Gerekli Bilgisayar Donanımı Neler Olmalıdır?

Bilgisayarınızın Ram kapasitesi  3ds Max kullanımında çok önemlibir yer tutar. Daha sonraki önemli parça işlemcidir eğer işlemciniz hızlı ise render hızı artacaktır.Bunun yanında iyi bir ekran kartı render hızını daha da arttıracak ve max ekranlarındaki görüntünün de daha kaliteli olmasını sağlayacaktır.
3D Max Sistem gereksinimleri nelerdir ? Güncel sistem gereklilikleri için http://usa.autodesk.com/adsk/servlet/ps/dl/item?siteID=123112&id=15458146&linkID=9241177 Sayfasından yararlanabilirsiniz.

Neden 3d Akademi ?

3d akademi sizlere bugunun ve geleceğin en iyi kazandıran ve sınırlarını sadece sizin hayal gücünüzün oluşturduğu bir kariyer fırsatı sunuyor. Kendi alanında uzmanlaşmış eğitmen kadrosuyla maksimum on kişilik sınıflarda yüksek donanımlı bilgisayarlar ile eğitim ortamı sağlayan 3d akademi bir kurs değil alanında tek ve rakipsiz bir akademidir. Sizlere geleceğin uzmanları olma fırsatı yaratan 3d akademiye başladığınız günden itibaren her gün çalışma imkanı ve sınırsız danışman desteği ile  uygulama ve teorik bilgiyi bir arada veren eğitim hizmetleri ile geleceğin başarılı 3D sanatçılarını yetiştiriyor .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Bil.ly ve Adf.ly Tarzında Bir Link Kısaltma Sitesi Yapımı - Sıfırdan Anl...

HAZIR HTML KODLARI İLE SİTE YAPIMI #2

 HAZIR HTML KODLARI İLE SİTE YAPIMI