Ana içeriğe atla

Reklam

Website Top List

Neden güzel olmak isteriz?

Öncellikle kendi tespitim/tezimdir.



İnsanlar giyinip kuşanırlar hep bi güzellik telaşı vardır. Bu her toplumda böyledir peki neden?
Bu olay sadece insanlara özgüde değildir hayvanlarda da vardır. Ama neden?



Bu doğanın bir kanunudur. Her canlı karşı cinsini etkilemek için davranışını ve şeklini değiştirir. Bir insanın küp olması gibi bir şeyden bahsetmiyorum. :D

Kuşlar dişisini etkilemek için kur yaparlar. İnsanlar ise şarkı söyler ya da giydiği kıyafetlere önem verirler.

Kimse  gücenmesin bu böyle. Bir kızın mini etek giymesini nedeni öküz olması mı hayır karşı cinsini etkilemek için bir erkeğin parfüm ve jole kullanmasının nedeni havadan mı hayır! Karşı cinsi etkilemek içindir.

Hiç bir insan kendi için güzel olmaz ya da olmaya çalışmaz. Kadınların bir makyaj telaşının olmasının nedeni yine karşı cinsi etkilemek içindir. Söylediğim gibi bir erkeğin giyimine önem vermesi en azından parfüm sürmesi hep karşı cinsi etkilemek içindir.

Her şey güzel hoş da neden karşı cinsiyeti etkilemek isteyelim? Bu kötü bir şey değil. Bu beynin en alt kısımlarında olan şeylerdir. Beyinin en alt kısmında hayatta kalma ve soyunu devam ettirme düşünceleri vardır.

Bir insan bir cenazeye gidince istemsizce sevinir neden çünkü alt beyinin içindeki hayatta kalma gücünü tekrarlar ki bu senin hala hayatta olduğunu söyler. Bu kötü algılana biliyor. Aslında sen ölmedin başkası öldü ve hala yaşıyorum demek.

Diğer bir şey ise soyunu devam ettirmek. Onca balık akan şelaleleri yüzerek aşıyor. Bir kuşun güzel ötüşleri, bir aslanın kükreyişi, insanların makyaj yapmasın asıl amacı soyunu devam ettirmektir.

İnsanlar kendine bakar ve bir güzellik telaşına kapılır çünkü alt beyinde ki soyunu devam ettirme kararı ağır basar bu yüzden güzel olmak isterler. Güzel olmak isterler ki karşı cinsin dikkati çekmek için. Karşı cinsin dikkatini çekmek isterler çünkü o bulduğu kişi ile evlenmek. Evlenmenin amacı ise çocuk yapmaktır. Yani soyunu devam ettirmek.

Kimsenin düşmanlığını istemiyorum ancak bir Hristiyan kızının yada oğlunun güzel olma telaşı buna bağlıdır yada bir Hindu'nun bu güzellik isteği bu şeye bağlıdır. Bir Müslüman oğlu ve kızı bu yüzden güzellik için uğraşırlar.

Tabii bazı inançlar gereği giyilen kıyafetlere çok dikkat edilmez ama fiziğe dikkat etmeye çalışır. Sesine, ağzına, eline gözüne dikkat eder. Çünkü bu onun soyunu devam ettirme belirtisidir.

Demek istediğim o ki bir kadının giydiği kıyafet yüzünden şiddet görmesi anlamsız bu Allahın bize verdiği bir lütuftur. Alt beynimizin bir sonucudur ve istemsiz olur. Bu şiddeti gösteren kişinin(HAYVANIN) parfüm sürmesine de karşı çıkılması gerekir ama bu yapılmaz o bu dünyada ki ulu mu oluyor hayır sadece egoist birinin davranışı oluyor.

Eğer kızınıza veya oğlunuza, arkadaşınıza yada akrabalarınıza bir sözde bulunmak istiyorsanız empati yapın. Konuşun, onu anlamaya çalışın sanki çat diye büyüdünüz. Küçükken neler yaptınız ya da utancınızdan hiç bir şey yapamadınız mı? Bırakın hatalarını yapsınlar ki sizin gibi ayaklarının üzerinde durabilsinler ama bu demek değil ki onu korumamak. Koru ama aşırı değil.

Giyimi kuşamı, makyajı.. hep soyunu devam ettirme isteğidir. Bu kaderin bir cilvesi olsun ki artık dünya ya başka gözle bakın. İnşallah bakış açını değiştirmişimdir. İyi veya kötü.. :)

Esen kalın, mutlu kalın.
Saygılarımla Uğur KILCI

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

3ds max nedir ne işe yarar? (BiProgram)

 3D Studio Max Nedir? 3Ds Max, Autodesk firması tarafından geliştirilen (ve hala geliştirilmekte olan)  dünyanın en popüler ve en çok kullanılan 3D modelleme ve animasyon programıdır. Tam adı “3D Studio Max” olarak literatürde geçmektedir. Hayal Gücünüzün sınırlarını zorlayan tasarımları hayata geçirmeniz için sonsuz  imkanlar sağlayan,  geleceğin tasarımcılarının programı 3ds Max’tir. Gelişmiş eklenti desteği, güçlü modelleme kabiliyeti ve nispeten kolay kullanımı ile 3 boyutlu modelleme yazılımları arasında en yaygın kullanıma sahip uygulamalardan birisi olup, bir çok hazır modeli, dersleri, eklentileri bulunan ve internet üzerinde bir çok dökümana sahip bir programlardan birisidir. 3ds max ile sınır tanımaz hayalgücünüzü sanal ortama taşıyabilir ve biraz sabırla gelecekte iyibir iş ve kazanç sahibi olabilirsiniz. Tarihçesi Autodesk 3Ds Max’in ilk prototipi Kasım 1988 tarihinde test edilmiştir. İlk prototip 4 kişi tarafından yazılmıştır. Bu 4 kişilik ekibin başında 3D Ma

Bil.ly ve Adf.ly Tarzında Bir Link Kısaltma Sitesi Yapımı - Sıfırdan Anl...

HAZIR HTML KODLARI İLE SİTE YAPIMI #2

 HAZIR HTML KODLARI İLE SİTE YAPIMI